Biuletyn Informacji Publicznej
Krajowa Spółka Cukrowa S.A.

Wyszukiwarka

Odnośniki

Przejdź do: www.polski-cukier.pl

Treść strony

Klauzula informacyjna – sprzedaż

Na podstawie art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) niniejszym informujemy, że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Krajowa Spółka Cukrowa S.A. z siedzibą w Toruniu przy ul. Kraszewskiego 40, 87-100 Toruń.
  2. Kontakt z Inspektorem Ochrony Danych może Pani/Pan uzyskać mailowo pod adresem: iod@polski-cukier.pl.
  3. Pani/Pana dane będą przetwarzane w celu:
    1. sprzedaży produktów, środków ochrony roślin, nasion (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. b RODO),
    2. ewentualnej obsługi reklamacji w związku z zakupem naszych towarów (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. c RODO - Ustawa z dnia 23 kwietnia 1964 r. Kodeks cywilny),
    3. wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na nas (podstawa z art. 6 ust. 1 lit. c RODO - Ustawa z dnia 29 września 1994 r. o rachunkowości, Ustawa z dnia 26 lipca 1991 r. o podatku dochodowym od osób fizycznych oraz Ustawa z dnia 15 lutego 1992 r. o podatku dochodowym od osób prawnych).
  4. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane innym podmiotom, za wyjątkiem podmiotów, z którymi Administrator współpracuje przy realizacji celów przetwarzania oraz podmiotów i organów, względem których Administrator jest zobowiązany lub upoważniony udostępnić dane osobowe na podstawie powszechnie obowiązujących przepisów, w szczególności:
    1. organów publicznych, sądów oraz innych podmiotów uprawnionych do uzyskania danych na podstawie przepisów prawa,
    2. podmiotów świadczących na rzecz Administratora usługi hostingu i serwisu poczty elektronicznej i innych elektronicznych środków komunikacji, a także systemów informatycznych,
    3. podmiotów świadczących na rzecz Administratora usługi prawne, audytorskie i rachunkowe,
    4. podmiotów prowadzących działalność pocztową lub kurierską,
    5. banków i innych instytucji finansowych, w zakresie dokonywanych rozliczeń pieniężnych.
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres trwania współpracy gospodarczej oraz po jej zakończeniu w celu wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na KSC S.A. zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, do 5 lat od rozliczenia sprzedaży towaru w danym roku kalendarzowym lub do czasu rozpatrzenia reklamacji.
  6. Posiada Pani/Pan prawo żądania od Krajowej Spółki Cukrowej S.A. dostępu do danych, które Panią/Pana dotyczą, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania. Posiada Pani/Pan prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo do przenoszenia danych (w zakresie danych przetwarzanych elektronicznie, w związku z realizacją umowy).
  7. Posiada Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do organu nadzorczego tj. do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  8. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest dobrowolne, aczkolwiek niezbędne do realizacji umowy. Brak podania danych może skutkować odmową zawarcia umowy.
  9. Pana/Pani dane osobowe nie będą przedmiotem procesów, w ramach których miałoby dojść do zautomatyzowanego podejmowania decyzji, w tym profilowania.

 

 

Metryka

  • opublikował: Maciej Dąbrowski
    data publikacji: 2021-06-15 14:57

« wstecz

Metryka strony

Ilość odwiedzin obecnej strony: 1632
Ostatnia aktualizacja treści obecnej strony: 2021-06-22 14:17:21